Пет09202019

Последна промена08:45:41 PM

SCREEN

Cpanel

          

 
  • sileks
Back Вие сте на: Home Наука

Грешки на социјалните мрежи кои се штетни за вашите односи

Социјалните мрежи целосно го променија начинот на кој комуницираме.

Повеќе...

Научници ќе ја тестираат брзината на светлината

Науката би можела во целост да ги отфрли основните сфаќања за вселената. Се подготвува тестирање на теоријата за брзината на светлината што долго време се сметаше за радикална. Ако се покаже дека теоријата е точна, би можела да ги промени основните концепти за вселената кои досега се сметаа точни, пишува Индипендент.

Повеќе...

Ново ефикасно оружје против бактерии

Неколку скорешни студии покажале како бактериите можат лесно да се адаптираат и да развијат имунитет на антибиотици, а една од нив предвидува дека доколку не се направат нови антибиотици, бактериските инфекции ќе убијат 10 милиони луѓе до 2050-та година.

Повеќе...

Што ќе се случи ако го снема сонцето?

Сонцето не само што е центарот на нашиот Сончев систем, туку е и единствената причина што постоиме. Но, што ќе ни се случи доколку него одеднаш го снема?

Повеќе...

Компјутерите ќе читаат и пишуваат мисли

Технологијата за препознавање на глас може да биде кориснa за диктирање на текст, кога немаме можност да го запишеме сами.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK