Нед12162018

Последна промена11:25:58 AM

 

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Се ближи Свети Никола - најчестата куќна слава

 

Православните верници на 18-ти  и 19-ти месецов го слават Свети Никола, слава која ја одбележуваат најмногу семејства во земјава.

Повеќе...

Државата повеќе вложува во пензионерите отколку во децата

За секои 10 денари потрошени на програми за деца биле потрошени 15 денари на програми за стари лица.

Повеќе...

Мобилниот 25% причина за вкупниот број на сообраќајки

 

Мобилниот телефон учествува со 20 до 25 отсто  како причина за одвлеченото внимание на возачот  и предизвикани сообраќајни незгоди.

Повеќе...

Свети Андреј - првиот христов апостол

Свети Андреј(а) Првоповикан е христијански светец, еден од дванаесетте апостоли на Исус Христос. Тој има значајно место во христијанската религија и во народниот живот, иако со неговото име и неговиот ден се поврзани малку обичаи и верувања. Се смета за првиот Христов апостол, прв ученик на Христа.

Повеќе...

Наскоро нов закон за туризам


Дали според новиот закон ќе се потребни 100 000 евра гаранција за отварање туристичка агенција?

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK