Чет10222020

Последна промена09:46:58 AM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Во среда Ден на дрвото

„Засади здравје“ ова е мотото на овогодинешната дванаесетта акција по ред „Ден на дрвото“

Повеќе...

Се намалува бројот на живородени деца

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во третото тримесечје од 2013 година, во споредба со истиот период од претходната година, е намален за 3.2% и изнесува 6 285 живородени деца.

Повеќе...

Таксистите не смеат да земаат патници на автобуска

Таксистите веќе нема да смеат да земаат и оставаат на автобуските станици туку само на такси станиците.

Повеќе...

Денес се празнува Свети Архангел Михаил

Црквата го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на свети Архангел Михаил кого го смета за водач на сите небесни сили.  

Повеќе...

Реформи во образованието - регионален семинар за наука и култура

Ќе се подобрува квалитетот во образованието во земјава. Наставниците ќе учат подобар методолошкиот пристап, односно поедноствано и поправилно презентирање на материјатите на учениците.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK