Чет10222020

Последна промена09:46:58 AM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

“Домашна визита” за старите лица

Домашна визита е новиот проект на Министерството за здравство, кој почнува од денес. Проектот се состои од превентивни здравствени прегледи на повеќе од девет илјади стари лица во нивните домови, за што се ангажирани 340 патронажни сестри, кои работат во здравствените домови.

Повеќе...

Банско вистински избор за зимување и одмор

Од мало, живописно гратче   Банско  прерасна во  главен зимски ски- центар на Балканот.  Накитен со прекрасни стари дрвени куќички, со тесни калдрмени улици, мали плоштади и мноштво кафулиња, ликсузни хотели и ресторани  градот во соседна Бугарија,   кој е под заштита на УНЕСКО во зима дневно освојува  преку 5000 туристи.

Повеќе...

Пратениците Николоски и Шокароски на Политичко собрание на ЕНП во Брисел

Пратениците Александар Николоски,  Харалампие Шокароски и Владимир Ѓорчев,   денеска учествуваат на Политичкото Собрание на Европската народна партија( ЕНП) каде членуваат центар- десните сестрински партии на ВМРО-ДПМНЕ.

Повеќе...

Меѓународен ден на толеранција

Денеска светот го  одбележува Меѓународен ден на толеранција. Ден што се користи како уште една можност гласно да се проговори и да се дејствува против дискриминацијата, нетолеранцијата, предрасудите и насилството од секаков вид.

Повеќе...

30% од смртните случаи во земјава се млади луѓе

78 проценти од починатите минатата година во Македонија се од незаразни болести.Кардиоваскуларните болести, ракот, дијабетесот, респираторните болести се главната закана за економскиот развој во државите.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK