Пет09202019

Последна промена08:45:41 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Отсекување на главата на Свети Јован Крстител - строг пост

Според календарот на МПЦ денес се одбележува отсекувањето на главата на Св. Јован Крстител.Поради значењето на овој светец црквата овој ден го прогласила за строг пост. Свети Јован е последниот старозаветен пророк....

Повеќе...

Подигање на лекови на товар на Фондот само со рецепт и идентификација

Осигурените лица од 01.10.2019 година ќе можат да ги подигнуваат лековите во аптека само врз основа на рецепт и документ за лична идентификација (лична карта или пасош).

Повеќе...

Актерот Стаматовски од „Гола Месечина“ се врати со вредна награда

Актерот на охридскиот Народен театар, Стрезо Стаматовски доби награда на фестивалот „Гола Месечина“.

Повеќе...

Нема отстапки! Невакцинираните деца нема да се примаат на училиште

Министерот за здравство вели нема да има отстапки, остануваат на ставот невакцинирани деца да не ги примаат во училиште и градинка.

Повеќе...

Свети Фануриј - заштитник на учениците

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Свети Фануриј, кој се смета за заштитник на учениците и студентите. 

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK