Саб02222020

Последна промена11:37:16 AM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Нови авио линии од Охрид до повеќе турски дестинации

Нови авио линии од Охрид до повеќе турски дестинации

Сподели

Со нови авио летови, Охрид, заедно со Скопје ќе се поврзе со Анкара, Измир и Истанбул.

Нови авионски линии до Скопје и Охрид од Анкара, Измир и Истанбул, најави Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) која денеска, во соработка со ТУРСАБ и Асоцијација на турски туристички агенции, организираше бизнис состаноци на 20 нови тур-оператори од Турција со туристичкиот сектор од земјава.Според Агенцијата, зголемениот број авионски линии значи поедноставена можност за патување на Турците во земјава и обратно, а интересот е резултат на добрата соработка во минатото и историската близина поради која се уште постојат силни семејни и пријателски врски.Туроператорите од Турција за време на престојот ќе ги посетат југозападниот дел од земјава, чаршиите во Скопје, Битола и Охрид, отоманските споменици на културата, а ќе имаат можност да уживаат и во македонската традиционална кујна, како и во винскиот регион. Бројот на турски туристи во периодот јануари-јули 2019 година е 65.403, додека бројот на ноќевања 96.325. Според бројот на гости и ноќевања, Турците најмногу го посетиле скопскиот, а потоа југозападниот регион.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK