Пет07102020

Последна промена07:02:02 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Девет години Народен театар Охрид

Девет години Народен театар Охрид

Сподели

Девет години од формирањето на Охридскиот народен театар.

 

„Венера има љубовна афера со Нептун!“ од претставата „МЕТАМОРФОЗИ“ е првата изговорена реплика во живо на институционализираниот Охридски театар пред точно 9 години!

Од тогаш па наваму точно 30 премиери.

Народниот театар во Охрид е формиран со Одлука на Влада во Јануари 2011 година. 

Актери:

-Горан Стојаноски
-Јасмина Билаловиќ
-Билјана Билаловиќ Вељаноска
-Адријана Билаловиќ Тодороска
-Никола Тодороски
-Павел Маслов
-Ивица Цонев
-Стрезо Стаматоски
-Филип Кипроски
-Елизабета Стефаноска

РЕЖИСЕРИ: Ѓорги Ризески, Ирена Стеријовска
ДРАМАТУРЗИ: Зоран Пејкоски, Кристина Тодороска

Стручен соработник за драмска дејност: Зоран Левески
Соработник за драмска дејност: Филип Ангеличин - Жура
Реквизитер: Маријана Николовска, Соња Крстаноска
Гардеробер: Деса Лазареска, Линдита Мерко
Техничар за светло: Борис Велјаноски
Сценски работници: Ѓоко Китоски, Кире Ангелоски, Даниел Андрески, Љупчо Крстаноски


Одиграни претстави-премиери
1. (03.06.2011) МЕТАМОРФОЗИ, режија Андреј Цветаноски
2. (24.09.2011) КАБАРЕ МИСТЕРИОЗО, режија Деан Дамјаноски
3. (17.12.2011) АЈ ДА СИ РЕЧИМЕ УШТЕ ЕДНА, режија Андреј Цветаноски
4. (21.04.2012) ПОЛИЦАЈЦИ, режија Андреј Цветаноски
5. (16.06.2012) СВАДБАТА НА ИТАР ПЕЈО, режија Деан Дамјаноски
6. (09.10.2012) МАЛОГРАЃАНСКА СВАДБА, режија Дејан Пројкоски
7. (30.12.2012) ЕМИГРАНТИ, режија Ирена Стеријовска
8. (07.08.2013) СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ, режија Иван Лео Лено
9. (28.09.2014) ПАТ ОКОЛУ СВЕТОТ, режија Драгана Таневска
10.(29.10.2014) ДЕТЕКТОР ЗА ЛАГИ, режија Ненад Витанов
11.(01.12.2014) НА ДНОТО, режија Кирил Петрески
12.(15.02.2015) СВИЊАРОТ, режија Ѓорги Ризески
13.(07.04.2015) ВЕЧЕРА ЗА ГЛУПАЦИ, режија Ирена Стеријовска
14.(15.10.2015) МУЗИЧКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА, режија Ѓорги Ризески
15.(19.02.2016) СТАРИ ВРЕМИЊА, режија Нела Витошевиќ
16.(25.02.2016) ИМОПРОВОКАЦИЈА - копродукција
17.(28.02.2016) УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ Шарл Перо, режија Ѓорги Ризески
18.(08.03.2016) ПИСМА ОД ЗЕМЈАТА режија Никола Тодороски - копродукција
19.(21.04.2016) ПАРЛАМЕНТАРКИ - режија Ненад Витанов
20.(25.06.2016) БЛАГОРОДНИК - режија Дејана Николовска
21.(19.10.2016) МАЛИОТ ПРИНЦ - режија Ѓорги Ризески
22.(19.01.2017) ДЕНИЦИЈА - режија Константин Плевнеш
23.(27.03.2017) АНАЛФАБЕТ- режија Ѓорги Ризески
24.(05.12.2017) БАЛЛ Бертолт Брехт, режија Андреј Цветаноски
25.(03.06.2018) СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА, режија на Софија Ристевска Петрушева
26.(10.11.2018) МЕТОД, режија Ирена Стеријовска
27.(28.12.2018) КАДЕ Е ПИШТОЛОТ, режија Дејана Николовска
28.(11.04.2019) АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА, режија Горги Ризески
29.(03.06.2019) БАЛКАНСКА За/2, режија Ана Батева
30.(30.11.2019) ХОТЕЛ НИ НА НЕБО НИ НА ЗЕМЈА, режија
Љупчо Ѓоргиевски

Среќен роденден!!!! 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK