Чет10222020

Последна промена09:46:58 AM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Настава со физичко присуство само во дел од охридските села

Настава со физичко присуство само во дел од охридските села

Сподели

Според извештајот од Комисијата усвоен од Владата, се дозволува настава со физичко присуство во подрачните училишта на ОУ „Ванчо Николески“ во селата Косел и Куратица, како и на централниот објект на ОУ „Наум Охридски“ во село Пештани и подрачните училишта во Елшани, Коњско и Трпејца.

Делумна согласност за организирање на настава со физичко присуство доби ОМУ „Методи Патчев“. Комисијата даде согласност за организирање настава со физичко присуство на учениците од прво до деветто одделение, со подготвен план од училиштето само за индивидуална настава за избраниот инструмен, со согласност на родителот и со почитување на заштитните епидемиолошки мерки пропишани во протоколот за настава со физичко присуство.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK