Вто09292020

Последна промена02:19:11 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

И ова лето Вевчанско културно лето - 2020

Во Вевчани,по деветти пат ќе се одржи Вевчанското културно лето,со програма која ќе ги задоволи вкусовите на домаќините и на гостите што ќе ја посетат населбата.аспоред зборовите на Мишо Китаноски и на Сашо Бетоски,и двајцата носители на манифестацијата ,овој пат и покрај ограничените услови за одржување на програмите,сепак,направен е напор со строг здравствен протокол да се реализираат дури десетина активности,од кои неколку преку Онлајн.

Повеќе...

Пандемијата силно го погоди туристичко Вевчани

До лани тесните  улички  преполни со  групи  туристи, денес речиси празни.

Повеќе...

Фабриката „Мотекс“ единствениот кластер во Вевчани

Корона вирусот стигна и во Вечани. Нов  кластер е текстилниот погон „Мотекс“  во општината.

Повеќе...

ОБЈАВЕНА КНИГА СО ПЕСНИ ОД ПЕТРЕ АЛУЛОСКИ

Културно-научната манифестација „Печалбарски денови“од Вевчани,во знак на одбележување на 47 – годишнината од своето постоење ја објави книгата со песни „Вода за свети Спас“од вевчанецот Петре Алулоски.

Повеќе...

Корона вирусот влезе и во фабриката „Мотекс“ во Вевчани

Корона вирусот влезе и во текстичната фабрика  „Мотекс“ во Вевчани.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK